Εκεί βρίσκεται η σημερινή Κοιλάδα Αταλάντης που αποτελεί από την αρχαιότητα παράδειγμα αμπελουργικού terroir («χώρας» κατά τον Θεόφραστο). Το έδαφος, το υψόμετρο, η κλίση, ο προσανατολισμός, το μικροκλίμα, η ηλικία της ποικιλίας του σταφυλιού συνθέτουν τη μοναδικότητα του κάθε αμπελοτοπίου.
Την Κοιλάδα Αταλάντης επέλεξε ο Δημήτρης Λ. Χατζημιχάλης για να φυτέψει τα πρώτα 90 στρέμματα αμπελώνα.
Η επιλογή του βασίστηκε στην πανάρχαιη αμπελουργική της παράδοση, η οποία επιβιώνει έως και σήμερα χάριν του μοναδικού μικροκλίματος. Το βασικό φυσικό χαρακτηριστικό αυτού αποτελούν τα δροσερά ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τον Παρνασσό προς τη θάλασσα και το αντίθετο, χειμώνα-καλοκαίρι, διαμορφώνοντας ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών άριστης ποιότητας. Εκεί αναπτύσσονται οι τέσσερις ενότητες αμπελοτοπίων του Κτήματος Χατζημιχάλη: τα Παλιά Αμπέλια, τα Κάτω Αμπέλια, τα Πάνω αμπέλια που ως τοπωνύμια διατηρούνται εδώ και αιώνες, καθώς και τα Νέα Αμπέλια, αμπελοτόπια που δημιουργήθηκαν εξαρχής από το Κτήμα Χατζημιχάλη.
Καθεμιά από τις ενότητες αυτές διακρίνεται σε επιμέρους αμπέλια, όπου καλλιεργούμε συστηματικά διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού.
Δημιουργήσαμε έτσι ένα σύνθετο όσο και μοναδικό αμπελοοινικό μωσαϊκό, συνολικής έκτασης 2.000 ιδιόκτητων στρεμμάτων. Με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο, δημιουργούμε κρασιά που αντανακλούν τα terroirs και τις ποικιλίες σταφυλιών που τα δημιούργησαν.
Διατηρούμε σταθερή την υψηλή ποιότητα των κρασιών μας και εξασφαλίζουμε εξαιρετικές σοδειές χρησιμοποιώντας επιλεγμένες καλλιεργητικές φροντίδες, ξεχωριστά για το κάθε αμπέλι μας.
Επίσης, το οινοποιούμε σε μικρές παρτίδες, με σύγχρονη τεχνολογία, σεβασμό στην παράδοση και οδηγό την εμπειρία μας, δημιουργώντας ξεχωριστά, αυθεντικά κρασιά, τα οποία προσφέρουμε είτε μονοποικιλιακά είτε σε επιλεγμένους συνδυασμούς.
Στο σύγχρονο, επισκέψιμο οινοποιείο του Κτήματος, επιτυγχάνεται ουσιαστική γνωριμία του επισκέπτη με τον πολιτισμό του οίνου. Η πρωτοποριακή διαμόρφωσή του συνδυάζει τους βιομηχανικούς χώρους με μουσειακές νησίδες και μικρές εκθέσεις αφιερωμένες στην ιστορία του κρασιού και στις διαδικασίες παραγωγής του.
Επικοινωνία
info@hatzimichalis.gr
Mail Επικοινωνίας
www.hatzimichalis.com
Official Website
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 15:30
Επισκέψεις/Περιηγήσεις: (Απρίλιος-Οκτώβριος, εκτός περιόδου τρύγου τον Αύγουστο και αργιών) Δευτέρα - Παρασκευή 10:30 - 15:30
Σάββατο- Κυριακή: Κατόπιν ραντεβού
Για επισκέψεις ομάδων, την διοργάνωση γευμάτων και άλλων εκδηλώσεων ή για την επίσκεψη σε διαφορετικές ώρες από τις παραπάνω, απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία.
Υπεύθυνος επισκέψιμου οινοποιείου: Kος Παναγιώτης Χατζημιχάλης, forum@hatzimichalis.gr, 6937842366.
SHARE TO:
Επικοινωνία
info@hatzimichalis.gr
Mail Επικοινωνίας
www.hatzimichalis.com
Official Website
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 15:30
Επισκέψεις/Περιηγήσεις: (Απρίλιος-Οκτώβριος, εκτός περιόδου τρύγου τον Αύγουστο και αργιών) Δευτέρα - Παρασκευή 10:30 - 15:30
Σάββατο- Κυριακή: Κατόπιν ραντεβού
Για επισκέψεις ομάδων, την διοργάνωση γευμάτων και άλλων εκδηλώσεων ή για την επίσκεψη σε διαφορετικές ώρες από τις παραπάνω, απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία.
Υπεύθυνη επισκέψιμου οινοποιείου: Kα Δήμητρα Μαυρομάτη, forum@hatzimichalis.gr, 6937842366.