Εκεί βρίσκεται η σημερινή Κοιλάδα Αταλάντης που αποτελεί από την αρχαιότητα παράδειγμα αμπελουργικού terroir («χώρας» κατά τον Θεόφραστο). Το έδαφος, το υψόμετρο, η κλίση, ο προσανατολισμός, το μικροκλίμα, η ηλικία της ποικιλίας του σταφυλιού συνθέτουν τη μοναδικότητα του κάθε αμπελοτοπίου.
The Valley of Atalanti Dimitris L. chose Xatzimichalis for the planting of the first 9 hectars of Domaine’s vineyard.
This choice was based on an ancient wine tradition, which survives as today due to its unique mesoklima. Its main natural characteristic consist the physical cooling air currents, generated in winter and summer from Parnassos mountain to the sea and vice versa. These currents form ideal conditions for high quality viticulture. Εκεί αναπτύσσονται οι τέσσερις ενότητες αμπελοτοπίων του Κτήματος Χατζημιχάλη: τα Παλιά Αμπέλια, τα Κάτω Αμπέλια, τα Πάνω αμπέλια που ως τοπωνύμια διατηρούνται εδώ και αιώνες, καθώς και τα Νέα Αμπέλια, αμπελοτόπια που δημιουργήθηκαν εξαρχής από το Κτήμα Χατζημιχάλη.
Καθεμιά από τις ενότητες αυτές διακρίνεται σε επιμέρους αμπέλια, όπου καλλιεργούμε συστηματικά διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού.
Δημιουργήσαμε έτσι ένα σύνθετο όσο και μοναδικό αμπελοοινικό μωσαϊκό, συνολικής έκτασης 2.000 ιδιόκτητων στρεμμάτων. Με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο, δημιουργούμε κρασιά που αντανακλούν τα terroirs και τις ποικιλίες σταφυλιών που τα δημιούργησαν.
Διατηρούμε σταθερή την υψηλή ποιότητα των κρασιών μας και εξασφαλίζουμε εξαιρετικές σοδειές χρησιμοποιώντας επιλεγμένες καλλιεργητικές φροντίδες, ξεχωριστά για το κάθε αμπέλι μας.
Επίσης, το οινοποιούμε σε μικρές παρτίδες, με σύγχρονη τεχνολογία, σεβασμό στην παράδοση και οδηγό την εμπειρία μας, δημιουργώντας ξεχωριστά, αυθεντικά κρασιά, τα οποία προσφέρουμε είτε μονοποικιλιακά είτε σε επιλεγμένους συνδυασμούς.
At the modern winery of Domaine Hatzimichalis is achieved the substantial knowledge of the visitor to the culture of wine. The innovative configuration combines the industrial areas with small museum exhibitions, devoted to the history of wine and wine production equipment.
Contact
info@hatzimichalis.gr
Contact Mail
www.hatzimichalis.com
Official Website
Working Hours: Monday - Friday: 10:00 - 15:30
Visits/Tours: (April-October, out of the harvest season in August and holidays) Monday - Friday 10:30 - 15:30
Weekend: by appointment
For group visits, organisation of meals and other events or for visiting at different hours that mentioned above, a contact by phone is required.
Contact person: Mr. Panagiotis Hatzimichalis , forum@hatzimichalis.gr, 6937842366.
SHARE TO:
Contact
info@hatzimichalis.gr
Contact Mail
www.hatzimichalis.com
Official Website
Working Hours: Monday - Friday: 10:00 - 15:30
Visits/Tours: (April-October, out of the harvest season in August and holidays) Monday - Friday 10:30 - 15:30
Weekend: by appointment
For group visits, organisation of meals and other events or for visiting at different hours that mentioned above, a contact by phone is required.
Contact person: Mrs Dimitra Mavromati, forum@hatzimichalis.gr, 6937842366.